Om CrowdEyes

CrowdEyes blev grundlagt i december 2014 af Jann Kallehauge.

CrowdEyes MobilAppen blev lanceret i foråret 2016 og er den første danske gratis app som gør det muligt at efterlyse ejere af mistede genstande, forsvundne personer, kæledyr eller vidner til hændelser.

 

Ideen

En sen sommeraften for en del år siden, cyklede CrowdEyes grundlægger Jann Kallehauge hjem fra arbejde. Foran ham cyklede en anden mand, og pludselig faldt der noget ud af den forankørende mands taske, som var fastgjort til bagagebæreren. Det viste sig at være en sæt nøgler. Manden med tasken fortsatte uforstyrret. Jann samlede nøglerne op og forsøgte ihærdigt at indhente manden, men uden held. Jann ventede et stykke tid, i håbet om at manden ville vende tilbage, men det gjorde han ikke. Jann var nu efterladt med et sæt nøgler, og havde ingen mulighed for at få kontakt med ejermanden.

Ifølge Dansk Lov er det lovpligtigt at indlevere hittegods til myndighederne, hvis det ikke er muligt at få kontakt til den retmæssige ejer inden for kort tid.

Jann indleverede naturligvis nøglerne til Politiet, men var efterladt med det helt åbenlyse spørgsmål; fik manden mon nogensinde sine nøgler tilbage?

Oplysninger om mistede effekter var sparsomme, men det lykkedes at finde statistiker som viste, at der hvert 7. minut var en dansker er mistede sin cykel, og at mere end 8 personer var involveret i parkeringsskader hver dag, og flere uden et visitkort i vinduet. Desuden løber hundredvis af kæledyr hjemmefra hver dag.

Det var i den periode at Jann fik ideen til en onlinebaseret lost & found service. Der skulle dog nogle år før ideen blev realiseret.

Initiativet opstod som følge af et ønske om at hjælpe andre – og gøre det nemmere for mennesker at hjælpe hinanden.

Vi er sat i verden for at gøre det nemt at udveksle information om mistede ting, bortløbne kæledyr, og savnede personer og vidner.

Vi er den ledende lost & found service.

Bæredygtighed

CrowdEyes vil gøre det lettere at få mistede ting tilbage – det opfatter vi som en form for bæredygtighed.

Fællesskab

CrowdEyes vil være omdrejningspunkt i et hvert fællesskab, bestående af mennesker, der ønsker at hjælpe hinanden med lost & found.

Ansvarlighed

CrowdEyes ønsker at gøre det nemt for det enkelte menneske, at handle ansvarligt og bidrage til eftersøgning af mistede ting, bortløbne kæledyr og savnede personer, samt vidner.

Livskvalitet

CrowdEyes vil bidrage til øget vished om mistede ting, forsvundne kæledyr og savnede personer.

Optimering

CrowdEyes vil bidrage til optimering af processer, der vedrører ”lost&found”.