25.000 cykler mangler deres ejer

Er du en af de uheldige, som enten glemte hvor du selv satte din cykel eller hvor nogen har fjernet den for dig. Så er det nu du skal spidse øre.

I øjeblikket er der flere tusinde cykler i hovedstadsområdet, som har fået en hilsen fra Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning via et påsat gult klisterbånd på baghjulet med teksten ” Vi rydder op i cyklerne – fjern tapen, hvis du bruger cyklen.

Bare ved Kogens Nytorv, er der alene 50 cykler der savner deres ejermand eller kvinde. Men problemet et ikke nyt. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd cykler 63. pct. af personer med bopæl i Københavns Kommune til og fra studie eller arbejdsplads, og størstedelen vælger cyklen, fordi det er den hurtigste transportform. De herreløse cykler er derfor et tilbagevendende problem. I Region Hovedstaden har fire ud af 10 person fået stjålet cyklen fra gaden, og hver fjerde har fået stjålet fra deres bopæl. I de seneste uger har Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning været i gang med at rydder op i de efterladte cykler, som fylder i bybilledet og optager parkeringsstativer. Københavns kommune estimeret, at der i øjeblikket findes i mellem 23.000 og 25.000 cykler i København.

Det svarer til mellem 10 og 15 pct. af alle cykler parkeret på kommunens arealer.

De seneste år har Københavns Kommune hvert år brugt mandetimer på at opmærke omkring de mange cykler og efterfølgende fjerne i omegnen af 7.000 tohjulede. En opgave der koster kommunen to millioner kroner om året. Et beløb, den danske virksomhed CrowdEyes gerne så brugt på andre områder. Derfor vil CrowdEyes gerne hjælp dig og andre med at få deres cykler sikkert hjem igen og spare kommunen og samfundet for en masse penge.

CrowdEyes kan de ikke finde gerningsmanden der har stjålet eller flyttet cyklerne, men de kan hjælpe dig med, at hurtigt og nemt efterlyse cyklen du har mistet eller søge efter ejeren til den lad-, Racer-, fixi- eller mountainbike du møder på din vej, på effektiv og sikker måde.

CrowdEyes’ CrowdScouts har allerede været ude og uploade mange cykler i appen både fra Indre by, Østerbro og Nørrebro, så tjek endelig om du er en af de heldige, hvis cykel er blevet uploadet. Ligesom Politiet, vil CrowdEyes nemlig gerne være med til at sikre, at den største mulige andel af de indsamlede cykler bliver returneret til rette ejermand og ikke blot ender som skrot.
Men CrowdEyes CrowdScouts kan ikke alene uploade alle de herreløse cykler. Så når du alligevel står og venter på bussen, toget, metroen eller er ude og lufte din hund, kan du hjælpe andre, blot ved at gøre et par simple ting.

  • Tage et foto af cyklen
  • Giv en kort beskrivelse af cykel, så som farve, model/type og farve
  • Upload på Crowdeyes under Genstand

CrowdEyes findes både i AppStore og Google Play, er gratis og reklamefri for private forbrugere.

Om CrowdEyes

CrowdEyes blev grundlagt i slutningen af 2014 af Jann Kallehauge og er Danmarks første digitale opslagstavle, der gør det nemt at efterlyse tabte genstande, forsvundne personer, kæledyr eller søge vidner til hændelser.

Læs mere: www.crowdeyes.com


Pressekontakt

Jann Kallehauge
mail · mobil +45 60 15 60 42