Hjælp – jeg har mistet min ejer. Sådan lyder ordene på det blå manilamærke med grønne striber, der hænger på ca. 200 cykler rundt omkring i København.

Ved Nørreport Stations cykelparkering er der i øjeblikket flere hundrede cykler, der har skriggul tape om hjulet.
På tapen står at cyklen vil blive fjernet indenfor kort tid af kommunen.
Men hvordan ved ejeren at deres cykel netop befinder sig dér?

Netop dette har CrowdEyes tænkt på. Ikke nok med de har sat en ekstra stor seddel på cykel, de har også uploadet cyklerne i deres gratis app, under sammen navn. På den måde behøver ejermanden ikke tage hele vejen ind til byen for at tjekke om han eller hendes cykel er i mellem de udvalgte cykler, der inden for få uger ender som skrot eller på auktion hos Politiet.

CrowdEyes vil gerne være med til at sikre, at den største mulige andel af de indsamlede cykler ikke ender i de forkerte hænder eller som skrot, men i stedet bliver returneret til rette ejer. Bare i løbet af en enkelt eftermiddag har CrowdEyes CrowdScowds allerede registeret lidt over 100 cykler i CrowdEyes app’en, siger René Bang Hansen initiativtager hos CrowdEyes.

De såkaldte ”døde cykler” er et tilbagevendende problem, og de seneste år har Københavns Kommune hvert år brugt mandetimer på at registrerer cykler og efterfølgende fjerne dem. En opgave, der koster kommunen to millioner kroner om året.

CrowdEyes ser det som en samfundsøkonomiske gevinst at de hjælper, men det er ikke muligt for CrowdEyes alene, at gennemføre en systematisk registrering af alle ”døde cykler” i København. CrowdEyes er kun en lille brik i det store spil. Derfor er der også behov for at private selv, hjælper med bekæmpe de store antal af døde cykler, forsætter Jann Kallehauge

Kommunen fjernede sidste år 11.050 cykler

Et forsigtigt skøn fra Københavns kommune anslår, at der i dag står 25.000 efterladte cykler på kommunens arealer over hele byen. Det svarer til mellem 10 og 15% af alle cykler parkeret på kommunens arealer. Københavns kommune indsamlede i 2016, 11.050 cykler. – Normalt ligger tallet på mellem 6-10.000 efterladte cykler.

Netop derfor vil CrowdEyes gerne være med til at sikre, at de indsamlede cyklerne ikke ender i de forkerte hænder eller som skrot. En efterlysning i CrowdEyes app’en, tager under 1 min at lave, men kan have en ubeskrivelig betydning for ejeren, der netop har fået stjålet sin cykel, siger René Bang Hansen initiativtager hos CrowdEyes.

Når du alligevel står og venter på bussen, toget, metroen eller er ude og lufte din hund, kan du hjælpe andre, blot ved at gøre et par simple ting.

Download gratis CrowdEyes app’en
Upload på Crowdeyes under ´Genstand ´
Giv en kort beskrivelse af cykel, som farve, model/type og stel. Nr.
Tage et foto af cyklen
Publicer og del dit oplag via Facebook, twitter eller SMS

CrowdEyes findes både i AppStore og Google Play, er gratis og reklamefri for private forbrugere.

Spørgsmål kan rette til:
Cathrine G. Mogensen, PR & marketingkoordinator på cgm@crowdeyes.com / Tlf. +45 30 73 99 69
René Bang Hansen, CMO og co-founder på rbh@crowdeyes.com / Tlf. +45 40 59 03 11